access bars

Wat is Access Bars?

Access Bars is een behandelmethode dat onderdeel is van de Amerikaanse organisatie Access Consciousness®, Deze organisatie richt zich op het vergroten van bewustzijn en eenheid in de wereld, en wordt geleidt door grondlegger Gary Douglas en co-creator Dr. Dain Heer.

Bars is engels voor punten. In en rond je hoofd zitten 32 energiepunten die banen vormen. De Access Bars zijn specifieke punten op het hoofd die bepaalde thema’s en onderwerpen in ons leven belichamen. Door deze 32 energiepunten op het hoofd zachtjes aan te raken in bepaalde combinaties van deze punten voor een gedurende tijd, laat je de energie lopen waardoor deze ontladen en daarmee laat je je jouw belemmerende gedachten en conclusies over deze thema’s los.

Om een beeld te vormen kun je zien zoals het als het opschonen van een computer. Ons hoofd is ook een soort computer waar we allerlei gedachten, aannames, conclusies en bedenkingen uitvoeren en verzamelen van onze dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen.

Veel van deze gedachten en conclusies kunnen belemmerend zijn en kunnen een drukte, chaos en/of stress veroorzaken in ons hoofd. Het gaat hierbij dus niet om je herinneringen of je verstand, maar om de overbodige rommel.

Deze overbodige “rommel” om het zo maar te noemen, kun je weg laten ebben door een Bars behandeling. Door de zogenoemde bars te laten lopen of stromen, kun je weer meer ruimte en rust krijgen in je hoofd. En alleen jij kan los laten waar jij bereid bent om los te laten.

Hoe ziet een Access Bars behandeling eruit?

Tijdens deze behandeling lig je lekker en ontspannen op een behandeltafel en hoef je alleen bereid te zijn om te ontvangen. Je hoeft zelf hier niets voor te doen.

Je houdt gewoon je kleren aan en gaat liggen op de tafel, en je maakt jezelf comfortabel met een kussentje en een dekentje als je dat prettig vind. Jouw comfort staat boven aan. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal.

Als je eenmaal lekker ligt dan kunnen we beginnen en zal ik met mijn vingers verschillende punten op je hoofd aanraken (de zogenoemde bars). Dit gebeurt zachtjes en zonder druk. Door het aanraken van de bars, ontlaad je lichaam deze punten.

Om de Bars goed te laten stromen is er geen muziek te horen.

Tijdens de behandeling kan het voor komen dat je lichamelijk lichte tintelingen in je vingers, je armen of benen ervaart, of heel slaperig wordt. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal. Soms gebeurt het dat mensen zo ontspannen worden dat ze in slaap vallen. Ook dat mag want de behandeling raakt daar niet door beïnvloed. Jouw comfort staat boven aan.

De behandeling duur is afhankelijk per persoon max. anderhalf uur.

Ontvangen?

Ontvangen is één van de meest waardevolle en impactvolle onderdelen van een bars sessie. Vaak vinden we het nog niet zo gemakkelijk om los te laten en iets echt te ontvangen van een ander zonder oordelen of andere beperkingen. Sta jij open om echt te ontvangen? Ik geef je graag een Bars behandeling!

Voor wie?

Bars behandelingen zijn geschikt voor jonge kinderen tot en met hoogbejaarde mensen. Of te wel het is geschikt voor iedereen die bereid is om te ontvangen.

Bars behandelingen kunnen echt een uitkomst bieden aan mensen die chaos en drukte in hun hoofd ervaren en/of veel stress hebben. Als je maar moeilijk in slaap kunt komen of veel aan het piekeren bent, kan een Bars behandeling voor verrassend goede resultaten zorgen. 

Ook belangrijk Access Bars helpen je ook overtuigingen loslaten die je niet meer nodig hebt en of oordelen en vooroordelen loslaten, en daarmee de controle loslaten.

Wat is het effect en uitwerking?

De uitwerking van een bars behandeling duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Het effect van een Bars behandeling is soms niet meteen cognitief merkbaar (even los van het gevoel van totale ontspanning dan). Vaak begin je verschil te merken in de weken ná de behandeling.

Het effect is soms heel subtiel merkbaar, en soms kan het direct al grote merkbare verschillen teweeg brengen. Bijvoorbeeld omdat je ineens wel goed kunt slapen, of omdat je merkt dat het lekker stil en rustig is in je hoofd. Er zijn ook gevallen waarbij men helemaal niets bemerkt na de behandeling. Of je er nu met je brein bij kunt of niet, een behandeling zet iets in beweging. Elke Bars behandeling is uniek en kan dus verschillende en uiteenlopende resultaten teweeg brengen.

Tijdens een bars sessie kun je lichamelijke sensaties ervaren, zoals bijvoorbeeld lichte tintelingen in je vingers en ledematen. Sommige mensen zien kleuren of ervaren allerlei sensaties in hun lijf. Door de ontlading en verplaatsing van energie, kun je het ook ineens een beetje koud krijgen tijdens de behandeling.

Vandaar dat je desgewenst een dekentje over je lichaam kan krijgen. Een dekentje kan overigens ook een fijn gevoel van geborgenheid geven. Eén sessie kan al levens veranderend zijn.

 

Hoe vaak is Access Bars nodig

Dit is een gevoel die je waarneemt, jij voelt het verschil! Access Bars brengt een verschil en een verandering in je.

Hoe vaker je je Bars laat doen of nalopen, des te meer zul je gaan beseffen hoe sterker je bewust wordt van de mogelijkheid om te functioneren vanuit waarnemen, weten, zijn en ontvangen.

 

De Bars gaat over

Om op een natuurlijke manier het lichaam leren om te ontvangen. Het lichaam toestaan om andere keuzes en mogelijkheden te creëren.  Het is de bereidheid en vaardigheid van het lichaam om te kiezen wat het als standpunt wil hebben. Als je bereid bent om meer vanuit bewustzijn te functioneren, open je de deuren naar alle heling en genezing. 

 

De wetenschap 

De wetenschap toont aan dat de vorm van cellen duidelijk ovaal wordt als ze worden beïnvloed door gedachten, gevoelens en emoties. 

 

Als je je Bars laat doen, verlicht het dat effect, zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorm kunnen aannemen.